Bildelar som ofta behöver bytas

När det gäller bilar kan det finnas en del delar som behöver bytas oftare än andra. Om du köper en begagnad bil kan det kännas som att du inte gör mycket annat än att byta delar. Men vilka delar behöver oftast bytas?

Du kan behöva byta bilbatteri, vindrutetorkare och bromsar någon gång per år beroende på vilken kvalitet du köper. Det är oftast under vintern som bilbatteriet slits som mest och om du inte håller koll på det kan det vara svårt eller omöjligt att få igång bilen efter natten när det varit riktigt kallt.

”Om du kör på dåliga vägar med många hål, gupp med mera tar stötdämpningen mycket stryk och då kan du behöva byta delarna än oftare.”

Byt stötdämpare och däck

När det gäller bilar är däck och stötdämpare sådant som behöver bytas med jämna mellanrum. Om du kör på dåliga vägar med många hål, gupp med mera tar stötdämpningen mycket stryk och då kan du behöva byta delarna än oftare. Däck håller ofta i ett par år innan du måste byta ut dem men om du råkar ut för punktering måste du såklart byta ut däcken med en gång. I vissa fall kan det också gå att laga punkteringen men så är inte alltid fallet.

Serva bilen

Du behöver också serva bilen ibland för att den ska gå så bra som möjligt. Du behöver då byta motorolja, oljefilter, luftfilter med mera. Du kan också byta tändstift och bränslefilter om så behövs. Att serva en bil kostar några tusenlappar men det är väl investerade pengar om du vill att bilen ska hålla i många år till och gå riktigt bra.