En lyckad bilsemester

Bilsemester. Ordet är något som får många att associera till barndomens semestrar, i Volvo 240, en sliten Mazda eller kanske i en Saab med bamsetidningar och festisar bak i bilen. Kort sagt, många har en relation till detta. På gott och ont. Men hur gör man så att bilsemestern faktiskt blir riktigt lyckad?

mini-cooper-auto-model-vehicleEn bilsemesters förutsättningar att bli riktigt lyckad beror på ett antal olika premisser. Är det barn med i bilen? Är de underhållna av fidget spinners och cubes, surfplattor och tidningar? Har du gjort en servicecheck på bilen nyligen? Vet du vilka resvägar som är de trevligare och de som är mindre härliga att fara på en sen kväll? Sammanfattat kan man säga som så att det är bra att vara förberedd. Som det står i Vårdguiden 1177:

Att resa med små barn kräver extra förberedelser för att resan ska bli säker och så bekväm som möjligt för alla, särskilt om man reser långt bort.

 

Dessutom kan man läsa mer om detta med semester med barn här, för att få tips på allt man kan göra.

Bilsemester på kontinenten

För bilsemester nere i härliga Europa gäller det att du är mer förberedd än för en vecka på en camping nere i Skåne. Det hela kan sluta i smärre katastrof om du inte ser upp, ingen vill stå med en rasad motor på en färja över Östersjön nämligen. I en artikel i Expressen går det att läsa mer om vad som är bra att tänka på. Det är bland annat att undersöka bilen innan avresa, tänka på detaljerna som kreditkort och valutor, att planera resvägen så noggrant som möjligt, att inte jäkta genom resan, att respektera avstånden och att kolla bestämmelser och regler i trafiken i andra länder innan avfärd.