Fler vill köpa begagnat

Att köpa en begagnad bil har i många år ansetts som något lite sämre än att köpa en ny, men nu har det skett en ändring. Det ser nämligen bättre ut för begagnatmarknaden än på mycket länge.

sälja-köpa-bil

Nu säljs fler begagnade bilar än någonsin, skriver Dagens Industri och Expressen. Under förra årets första kvartal såldes nämligen över en kvarts miljon begagnade bilar, vilket innebar en ökning med 1,6 procent jämfört med samma period året innan. Enligt aktörer på marknaden är den väldigt het och de senaste fyra åren har man sett en positiv trend med en tillväxt som legat stadigt. Varför så många får för sig att satsa på en begagnad bil har delvis att göra med att bilarna är av bättre kvalitet i dag och att det inte innebär att man får problem med bilen bara för att man köpt den begagnad.

Kan göra dåligt köp

Men att bilarna blir bättre och risken för att man köper en begagnad bil som senare går sönder är mindre, betyder inte att alla begagnade bilköp är bra. Självklart finns det vissa bilar som är sämre än andra att köpa begagnade och dessutom är det så att det finns en del oseriösa aktörer som lurar köparna vad gäller hur många mil bilen har gått och så vidare. Men handlar man från en känd aktör för beg bilar är det oftast helt lugnt.

En ocool favorit

Sedan finns det även en del bilar som är riktigt populära att köpa begagnat och som säljer bättre än andra. Exempelvis säljer Opel Zafira mycket bättre än andra bilar på köp- och säljsajterna. Bilen är långt ifrån något vrålåk och den är heller inte speciellt cool, men den verkar gå hem i stugorna.

”Opel Zafira är kanske inte den ballaste bilen du kan ha på garageuppfarten. Men när det gäller att sälja den är det Sveriges hetaste bil.” Läs mer.