Inbrottssäkra garaget med bra portar

Hur säkert är egentligen ditt garage? Säkerligen vill du både att det ska vara rätt isolerat, smidigt att öppna och stänga portarna – och inte ha några obehöriga som lätt kan ta sig in. Vid en undersökning är det lätt att inse att garaget kan brista ur många perspektiv. 

På Portfirman ingår monteringen av dina garageportar och på deras hemsida är det mycket smidigt att måttbeställa och konfigurera sin garageport. När en inbrottstjuv ska göra inbrott har den alltid tidsperspektiv och svårighetsgrad i åtanke. Tjuven gör en snabb svanning av ett område och ser vilka garage som ser lättast ut att bryta sig in i: vilka kommer ta tid och finns det något garage som är larmat och kommer öka risken att bli upptäckt?

Bryter sig in i genom gamla portar

Du har säkert läst om att det förekommer många garageinbrott på senare tid. Mitti.se rapporterar om att flera garage hade fått inbrott på bara en natt i samma område:

”Det var vid 3-tiden på natten till måndagen som en person larmade polisen efter att flera garage i en länga i Krusboda hade haft inbrott.

Garagen var uppbrutna och den som ringde polisen misstänkte att tjuvarna hade stulit däck.”

I Ystad blev en elcykel stulen från ett garage och i Enköping fick en person sina vitvaror stulna från garaget. Med andra ord är garaget inte en plats där man enbart förvarar sin bil, många använder det för att förvara andra värdesaker. Inbrotten beror på att många inte inbrottssäkrar den delen av tomten genom att inte byta ut porten, man förseglar inte fönstren ordentligt och man slarvar med att installera en larmanordning i sitt garage.

Förutom att installera bra portar kan du installera lampor som tänds. En klassiker som många tjuvar räds, eftersom de helst vill arbeta i mörker.