Organisera ditt garage för bättre resultat

Allt för många gånger händer det. Man ställer sig upp undrande och frågar sig var skruvmejseln har tagit vägen. Känner du igen det? Då är du förmodligen en av många som behöver organisera sitt garage.

 

Hyllor, arbetsbänkar och extra förråd

Ditt garage kan nästan bli dubbelt så stort som det är nu. Eller i alla fall upplevas som det. Det gäller bara att du organiserar det rätt, men det gäller att du planerar noggrant medan du bygger upp ditt garage. Hyllor för dina arbetsskor, arbetsbänkar för dina verktyg och skåp för dina arbetskläder och småprylar. Det finns mycket att göra för dig som redan har börjat att organisera ditt garage. Men sedan finns det alltid vissa saker du aldrig bör ha i ditt garage

 

Tänk stort redan från början

Jonas Sjölin, vd för Lövångers bygg förklarar i en intervju med vartnyahus.se om många av de misstagen som görs redan i byggandet garage-bil av garaget. Fundera över hur stort du vill att ditt garage ska vara, och vad du ska använda det till. Ska du ha en, två eller flera våningar – och vill du kanske att ha en mindre yta separat från huvudavdelningen av ditt garage för dela in garaget i sektioner? Jonas tipsar även om hur du vill planera utrymmet så att det finns gott om plats att röra sig på. 150 centimeter från vägg till bil vill du ha, för att ha tillräckligt med utrymme för att enkelt flytta dig inom rummet. Planerar du dessutom att ha en arbetsbänk i garaget får du ta med det i dina beräkningar också. Enklast är att ta kontakt med en snickare utfall du behöver tips och hjälp med utformningen av ditt garage.

 

”Tänk hellre för stort än för litet” – Jonas Sjölin

 

Funderar du på att bygga en Ubåt i garaget?

Man får gissa att Martin har ett väl organiserat garage. Han har nämligen själv byggt en ubåt hemmavid som är fullt funktionell och redo att sättas i bruk. Ubåten ”Harren” tog honom två år att bygga och idén växte ur en tanke om ”hur svårt kan det vara?”. Till hösten var ubåten först planerad att sjösättas, men planerarna är nu uppskjutna till våren på grund av bristfälligt väder.