Organisera garaget

Ordning och reda i garaget eller är allt huller om buller? Det sistnämnda är det allra vanligaste svaret på frågan, och det är inte så konstigt eftersom att garaget är en avlastningsplats i stället för enbart en plats att ställa in bilen på dessvärre. Här är några enkla knep att ta till för att organisera garaget.

”Garaget blir lätt en samlingsplats för allt – utom just bilen. Om den ska få plats krävs ordning.”

Så inleds en artikel i Vi i villa som handlar just om olika enkla knep att ta till för att få ordning och reda i sitt garage. I artikeln är det fixarproffset Roger Nyström som delar med sig av sina bästa tips, men innan du sätter igång och skrider till verket med dessa gäller det att du förbereder lite. Har du till exempel ett par rediga arbetsskor och arbetskläder att ta på dig? Ömtåliga skor och kläder i ett garage är inte att rekommenderas oh än bättre är det om du även har handskar och kanske till och med ett munskydd. Vem vet hur mycket skräp och damm som samlats här under åren, och det vill du säkert inte andas in. Sedan är det bara att börja.

Gör plats för bilen och organisera runt om

Den bästa startpunkten när du ska organisera garaget är att köra ut bilen därifrån, dels för att få mer svängrum i utrymmet och dels för att säkerställa att du inte råkar skada den när du flyttar omkring prylarna i rummet. Innan du sätter dig bakom ratten kan det dock vara bra att markera med maskeringstejp på golvet där bilen står för att mäta ut hur mycket plats den tar och sedan hålla denna yta fri när du möblerar om. Nästa steg är att göra en inventering – ska sakerna här i rummet vara här eller hör de hemma någon annanstans i hemmet? Flytta ut sakerna som inte ska vara här och passa på att göra en ordentlig rensning och kör till tippen med saker som ska slängas. Se sedan till att utnyttja både väggar och tak genom att sätta upp förvaringslösningar och se till så det som används ofta är lättast att nå. När detta är gjort kommer du ha lagt grunden till ett välorganiserat garage, sen gäller det bara att hålla kvar ordningen och det kan vara det svåraste.