Så tvättar du bilen effektivt

Om du vill hålla din bil ren och fräsch är det värt att lägga några minuter på att spola av den med jämna mellanrum. Om du vill vara miljövänlig när du tvättar bilen ska du använda miljömärkta produkter. Använd inte heller mer än nödvändigt.

Senior,Male,Person,Wash,Car,Van,With,High,Pressure,WaterOm du vill ha en ren och fräsch bil men samtidigt lägga ner minimalt med tid på att tvätta den finns det några bra tips. Att investera i en högtryckstvätt från Verkstadsprodukter.se är bra om du vill kunna hålla din bil fri från smuts. En högtryckstvätt är väldigt effektiv när du ska spola av bilen. Det du ska tänka på när du använder en högtryckstvätt är att inte hålla för nära bilen och använd ett munstycke som inte ger för hård stråle. En del bilar är känsliga mot hårda vattenstrålar. Den stora fördelen med en högtryckstvätt är att du snabbt och enkelt kan spola av bilen när du kommer hem om du har varit ute och kört på smutsiga vägar. Genom att spola av bilen med jämna mellanrum kan du glesa ut tillfällena när du tvättar bilen ordentligt.

“Högtryckstvätten är ett bra verktyg när man ska tvätta en bil.” Läs mer här

Välj miljömärkta tvättprodukter

Om du vill tvätta bilen miljövänligt är det en bra idé att åka iväg till en gör-det-själv-hall där vattnet kan renas. Om du tvättar hemma ska du helst göra det på en gräs- eller grusyta där vattnet filtreras. Välj i första hand alltid miljömärkta tvättprodukter och använd inte mer än nödvändigt. Bilens interiör kan du rengöra med en microfiberduk istället för att använda onödiga kemikalier.