Ta körkort snabbare med bilskola

Det finns många tips att ta till sin om man vill ta körkort snabbare, men det klassiska tipset är trots allt det bästa och det är såklart att ta körlektioner på bilskola för att öva och göra rätt från början. Men viss finns fler saker än så att göra om man vill ta körkortet snabbare – här är några enkla tips.

Det första du ska göra när du vill ta körkort fort är att boka körskola i Stockholm och på så vis komma igång med både teori och körning så snart du kan. Det kommer ge dig en bra grund att stå på. Dessutom är körskollärare utbildade i att hålla sig a jour med aktuella körregler och trafikregler vilket gör att du kan vara säker på att du får aktuell kunskap. Men om du vill bli en duktig förare snabbt och på så vis även ta körkortet snabbt är det en del andra saker du måste göra. Något som till exempel Nyheter24 tipsar om är att ladda hem lite olika körskoleappar, dessa hjälper dig att träna teori på ett lite roligare vis än att enbart sitta och läsa i boken. Du kan dessutom använda apparna till att testa dina kunskaper och på så vis även få redan på vad det är du behöver träna mer på. Likaså är det viktigt att du även övar på körningen på egenhand, till exempel med hjälp av en förälder eller vän som har körkort, men då finns vissa regler att följa och dessa finns listade hos Transportstyrelsen.

Körskolans bästa tips till körkort

När du vill få bästa tipsen om hur du ska göra för att enklast tar körkort, vem frågar du då? Körskolläraren såklart! Det är just vad Metro gjort. I en artikel har man nämligen intervjuat Annika Romare som har arbetat som just körskollärare i hela 33 år och just nu arbetar hos Ringens Bilskola i Stockholm. Här är hennes bästa tips för att klara uppkörningsmomentet:

  1. Värm upp – övningskör till provet så att du är varm i kläderna.
  2. Kör upp i rätt bil som du är van vid – det är inte läge att byta bil nu, kör samma modell på bil som du är van vid och kan alla inställningar på och vet hur kopplingens dragläge känns med mera.
  3. Öva på säkerhetskontrollen – det kanske knepigaste momentet att få rätt i en stressad eller nervös situation är säkerhetskollen så öva dig lite extra på denna så den sitter i ryggmärgen.
  4. Sätt alltid säkerheten först – om det är något du ska vara extra noga med på uppkörningen så är det att köra säkert, hålla hastigheten och håll uppsikt, precis som när du övningskört.
  5. Misslyckades uppkörningen? Ina problem – upp i sadeln igen och prata med provledaren för att förstå vad det är du behöver jobba på och berätta sedan detta för din körlärare så att du kan öva på körningen lite extra hos bilskolan.