Tänk på detta när du skaffar elbil

För dig som funderar på att skaffa en elbil så finns det vissa saker som är lämpliga att ta med i planeringen. En sådan sak är frågan kring hur du laddar bilen. Det finns olika lösningar, men vissa är särskilt lämpliga – såväl från perspektivet kring miljö som det praktiska och det ekonomiska.

Att ha elbil kan vara praktiskt, men en omställning som din elbil medför sig är laddningen. Det är allra bäst att skaffa en laddbox, gärna från ett bra företag med expertkunskap såsom Terrawatt – Läs mer om Terrawatt på deras webbsida – för att få så mycket utav din elbil som möjligt. Laddboxen kan monteras upp hemma, exempelvis på väggen i garaget eller på en stolpe nära där du parkerar bilen, och används för att snabbt och säkert kunna ladda upp bilen – cirka åtta gånger snabbare än ett vanligt eluttag. Det är dessutom relativt enkelt att skaffa laddbox, och det går att få bidrag för en del av kostnaden för att uppmuntra miljövänliga alternativ.

Laddboxen är även bra i kombination med solceller

En av de stora anledningarna till att byta till elbil är så klart att de är bättre för miljön än andra bilar. För dig som bryr dig om miljövänlighet så kanske det då också faller sig naturligt att fundera på att skaffa solceller till ditt tak, och dessa fungerar väldigt bra i kombination med laddbox.

”De som vill ha solceller tänker inte alltid på att de kan installera en laddbox samtidigt”, säger Jonas Thomsson till Teknikens Värld, och rekommenderar att göra så för att få det mesta från sina solceller.