Tips när du inreder garage

När du inreder ett garage finns det mycket att tänka på för att göra det snyggt och praktiskt. Med smarta förvaringsutrymmen, bra belysning och färg på väggarna kan du skapa ett funktionellt garage.

Garaget är en yta som många kan utnyttja bättre. De flesta använder den endast för att parkera bilen och förvara gamla saker i lådor, men med smart inredning och planering kan du även mecka och göra annat i ditt garage. Här hittar du de bästa inredningstipsen för garaget.

Smarta förvaringsutrymmen

Bra förvaringsutrymmen är A och O i garaget för att det ska vara funktionellt. Om du vill kunna mecka i garaget samt förvara andra föremål gäller det att ha en bra förvaringsplan. Verktyg för att mecka med bilen bör alltid förvaras säkert och lättillgängligt. En lagerhytta att ställa verktyg på är en viktig förvaring i garaget. Se till att förvara verktygen relativt högt upp om det finns barn i hushållet för att undvika att de kommer åt dem. Vidare bör du ställa saker som du ofta använder direkt innanför garagedörren. En låda med trädgårdshandskar, sekatör och kratta kan vara bra om du ofta är ute och fixar i trädgården. Det kan också vara en god idé att hänga saker på väggarna i garaget. Krokar för slangar, elsladdar och alla trädgårdsredskap är praktiskt. Inred gärna med ett litet snickarbord om du har tillräckligt med plats. Där kan du pyssla och mecka i lugn och ro.

Bra belysning och färg på väggarna

Belysningen är mycket viktigt för att du ska kunna mecka i garaget. Se till att ha flera ljuskällor för att maximera ljuset. En stark taklampa, gärna med dimmer, är en god idé. Taklampan kan kompletteras med mindre lampor, exempelvis ovanför lagerhyttan eller snickarbordet, för att ge mer riktat ljus. Många garage ser ofta likadana ut. Ett typiskt garage har vita väggar och massor förvaring. Bara för att detta rum är praktiskt behöver det inte vara tråkigt. Tvärtom är garaget det utmärkta utrymmet att ta ut svängarna ordentligt när det kommer till färg och mönster. Måla väggarna i snygga färger eller sätt upp en kul tapet för att skapa ett garage med stil. Även golvet kan målas i härliga färger och mönster. Detta gör det betydligt roligare att vistas och mecka i garaget.